Home > Nieuws overzicht
 
   
 Gerelateerde links

 Laatste 5 nieuws items
 
07-04-2022 | Brown Swiss fokwaarden april 2022

Nog altijd is Husold de aanvoerder van de Duits Oostenrijkse Brown Swiss lijst. Ook zijn halfbroer HAPAT is een vaste kern van de top dankzij de hoge gehalten, goede vruchtbaarheid, gezondheid en hoge levensduur. Hapat is tevens pinkenstier.

PUKARI kreeg er een 30 dochters bij en tevens de eerste vroege tweedekalfsdochters. Hij zakte op alle kenmerken een klein beetje. Nog steeds heeft hij een zeer hoge productie (+975 kg met -0,09 % vet en -0,03% eiwit) met aansprekend exterieur en positieve gezondheidskenmerken. Pinkenstier Pukari heeft A2A2 en BB.


Opvallend is deze draai AG POSCH. Zijn vader Point is een Prohuvo zoon, en zelf stamt hij uit een Vasir dochter. Hij handhaaft zich sterk in de top met het steeds ouder worden van zijn dochters. Zijn eerste 3e kalfs dochters laten hem stijgen voor levensduur, fitness en vruchtbaarheid. Zijn levensduur komt niet zomaar: zijn Etpat grootmoeder kalfde 10 keer! Posch fokt jeugdige koeien van kleiner formaat en capaciteit met correcte uiers en goede benen. Ze stijgen over de lijsten bovendien mooi in productie.

Een vergelijkbare ontwikkeling met reeds 3e kalfs dochters zien we bij VAVIO (Vavigo x Huxoy).  Hij fokt flink ontwikkelde koeien met hoog en ondiep aangehechte uiers.


VISOR P kreeg er een flink aantal dochters bij èn de eerste 29 tweedekalfs dochters in zijn fokwaarde . Hij zag zijn gehalten weer wat stijgen maar moest weer wat inleveren in kilo’s melk.  Visor P is nog wel de hoogste hoornloze stier van de Brown Swiss lijst met dochters.  Hij vererft correcte frames, zeer goede uiers en sterke benen. Ook zijn gezondheid en vruchtbaarheid zijn ruim positief. Aandachtspunt is de melksnelheid.


JAKARTA kreeg er amper nieuwe dochters bij en bleef redelijk stabiel als allroundstier.  Hij vererft veel breedte, een solide plas melk en foutloos exterieur. Melkbaarheid , uiergezondheid en levensduur zijn allen ruim- tot royaal positief. Jakarta is tevens geschikt voor pinken, heeft A2A2 en BB  en is gesekst beschikbaar.

Eiwit- en uierspecialist JUCATOR bleef mooi constant. Zijn vele fokstierdochters zullen binnenkort gaan kalven. De pinkenstier heeft ook in Nederland veel kalveren.

Grote stijger deze draai was VIP. Zijn dochters zijn de 3e lactatie ingegaan en dat leverde hem winst op in kg melk, persistentie en fitness.

In de Nederlandse lijst kwam Verdi dankzij zijn dochters hier bovenaan de lijst. Hij bewijst dat hij prima gepast heeft als kruisingsstier op tere koeien om meer kracht en eiwit te brengen.LAATSTE NIEUWS
Datum Titel
07-12-2023 BS fokwaarden december 2023
26-07-2023 Duitse Verdi en Jucator aan kop in Italie
14-12-2022 BS fokwaarden december 2022
11-08-2022 Brown Swiss fokwaarden augustus 2022
19-04-2022 200.000 kg voor Brown Swiss koe!
 
Oud(er) nieuws bekijken? Bekijk het Archief >