Home > Nieuws overzicht
 
   
Uw ervaring toevoegen
Heeft u goede zuivere en/of Brown Swiss kruislingen aan de melk?
Mail ons uw ervaringen.

Uw Naam


E-mail adres


Adres


Woonplaats


Uw ervaringen


Digitale foto's beschikbaar


  UW ERVARINGEN
Op deze pagina willen we u de mogelijkheid geven om uw ervaringen met Brown Swiss te delen met andere veehouders.

Hieronder een overzicht van ervaringen

19-01-2015 | vof schernga mul en zn
Berichtje uit de Beemster
wij hebben op dit moment heel wat brownswiss dieren lopen het jongvee is nu op goed een niveau
we hebben de laatste jaren volop aan het exterieur gewerkt dat heeft zijn vruchten afgeworpen
nu zijn we bezig om de melkgift op een hoger niveau te krijgen
in overleg met Jeroen hebben we gekozen om Huray en zijn zoon Hacker in te zetten. De dochters van Hurray die al aan de melk zijn produceren goed
naast deze stieren zetten we ook nog Amerikaanse brownswissen in oa Durham promotion
wij gaan enthousiast door met het fokken en melken van brownswiss koeien ook nu het melkquotum ten einde loopt
groet familie scheringa uit de Beemster


06-10-2012 | Fam Scheringa
Hallo collega's Brownswiss fokkers bij ons op het bedrijf gaat de fokkerij met brownswiss gestaag door het aantal zuivere en kruislingen neemt verder toe. Enige tijd geleden hadden wij feest in de polder de Beemster. Deze was 400 jaar geleden droog gelegd. In de feestweek was er ook een melkvee keuring daar zijn wij naar toe gegaan met een brownswiss vaars en twee brownswiss pinken de vaars had als vader Zeus en de pinken Juhus en Alibaba. De vaars deed het goed en eindigde op de vijfde plaats het pink Alibaba werd derde en Juhus vierde. Het jury lid zei in zijn toelichting naar het publiek toe dat het moedig was om met dit ras naar de keuring te gaan en dat deze dieren zeker niet onder doen voor de zwarte en de rode holsteins. Dat hebben ze laten zien, nu ook hoog te kunnen eindigen op een keuring. Wij hadden een geweldige dag met onze dieren en gaan zeker nog meer keuringen bezoeken. De stieren die wij op dit moment gebruiken zijn Dally, Vigor, Jackpot, Emory, Even, Brookings Mvr.gr.fam schringa

01-03-2012 | Edwin Keuper
Ervaringen met Huray dochters.
We melken er nu twee. De eerste was behoorlijk lastig, in tussen beter, en geeft geweldig. Ze is voorspeld na 91 dgn aan de melk op 10.297 kg met 4,65 vet en 3,52 eiwit met LW 124+ . De laatste (4e) controle was 38,4 kg met 4,95 en 3,52. De andere vaars had met de 1e controle na 14 dgn 32,5 kg met 4,21 en 3,56 en geeft intussen een paar liter meer. Ook prima dus. Beide zijn wat lichte, melktypische vaarsen met goede uiers en fijn beenwerk.

Ik heb ook nog een 2e kalfs Etvei met de volgende voorspelde produktie (250dgn aan de melk: 11.553 met 4,40 vet en 3,99 eiwit en LW van 127+ Er zijn nog twee BS koeien met met 120 LW en hoger, een Amaranto en een Even.

17-07-2011 | J. Nollen uit Albergen
Hier een berichtje over de BS koeien. Heb er nu 4 aan de melk. 2 keer Vido, Vigor en een Jolt. Doen het allemaal goed. Wat mij opvalt is de enorme persistentie van vaars naar 2e en 3e kalfs. Blijven goed in uier en benen. Gemiddeld scoren ze 84 punten. 2keer 85 (Vigor en Vido) 84 (Jolt) en 81(Vido). Had nog een Jolt(83pnt) maar die had helaas een versteende vrucht waardoor deze is afgevoerd als 2e kalfs koe met een geslacht gewicht van 400 kg. Ik ga zeker door met het gebruik van BS Stieren! Mvr. gr. J. Nollen

05-01-2011 | Fam. Scheringa
Hier een berichtje uit de Beemster. Wij zijn nu bijna drie jaar bezig met Brown Swiss. We hebben op dit moment naast onze roodbonte koeien een aantal zuivere BS-koeien aan de melk en een groot aantal kruislingen. We zijn zeer tevreden over deze koeien . op het moment gebruiken wij de stieren; Juhus, Prossli, Huray, Zeus, Zaster en de stier Eros. Prossli doet het bij ons heel goed op de pinken, ze worden licht geboren maar ontwikkelen zich goed op latere leeftijd. Wij streven er naar dat onze melkvee tak in de toekomst voor 70% uit zuivere Brown Swiss koeien bestaat. Groet Fam. Scheringa

20-12-2007 | Fam. Nollen uit Albergen
Hallo, even de stand van zaken doorgeven. De eerste Brown Swiss heeft gekalfd met als vader:Jolt. Ze doet het super en is nu twee weken aan de melk en geeft 35 kg melk. Het exterieur is ook super, met een best uier er onder. Ze meet op een leeftijd van twee jaar 1.48m, met beste verhoudingen en sterk beenwerk. Gebruik nu ook meer Brown Swiss: Vigor & Vido. Binnen enkele maanden komen de eerste kalveren van Egoist. Ik hou jullie wel op de hoogte.

05-10-2007 | P. Slits uit Sluis
Ik heb een melkvee bedrijf met 65 zwartbonte Holstein melkkoeien en ben nu enkele jaren voorzichtig aan het inkruisen met Brown Swiss. De paringen worden verricht op basis van Triple-A en de belangrijkste kenmerken zijn daarin benen, uier en celgetal . We hebben een groenlabelstal met dichte vloer met sinds enkele jaren Lely-matten op de dichte vloer, vandaar de stap naar Brown Swiss voor harde klauwen wat ze nu ook bewijzen. De veestapel bestaat nu voor 30% uit Brown Swiss en er zijn er nu 3 aan de melk 1 Denmark en 2 Maifurst en ze doen het super. Zo goed zelfs dat we overstappen naar 100% ins. met Brown Swiss. De stieren die we momenteel gebruiken zijn: Etvei, Even, Jublend, Encore, Etpat, Vigor en van Maifurst is het even afwachten wat die met de uiergezondheid gaat doen.

09-06-2007 | VOF Scheringa-Mul & Zn. uit De Beemster
Hallo, wij hebben een vleesvee en een melkvee bedrijf. Ons melkvee bestaat uit roodbonte holsteinkoeien gefokt uit MRIJ. We hebben enige tijd geleden 4 zuivere Brown Swiss koeien aangekocht van Jeroen Kloosterziel.
1 afgekalfde (genaamd Moffie) en 3 drachtige (Els, Jumbria en Helore).
Van Helore hebben we een mooie kui geteeld, vader van dit kalf is Encore.
Ze presteren boven verwachting wat betreft melkgift, gehaltes en benen.
Voor karakter krijgen ze een dikke 10, ik vind het geweldig. Ik wou dat al mijn koeien zo waren. Sinds kort hebben we weer 2 drachtigen aangekocht van Jeroen en we hebben al een behoorlijk aantal kruislingen geteelt.
Het enige minpuntje bij ons is dat ze moeilijk de tochtigheid laten zien.
De stieren waar we op het ogenblik mee insemineren zijn Etvei en Zeus.
Maar we gaan er zeker mee door.


29-05-2007 | Fam. Nollen uit Albergen
Ik heb de stier Jolt gebruikt.
Super kalveren. 9 inseminaties,waarvan 8 drachtigheden. Helaas heb ik hier maar 2 vaarskalveren van gekregen. De oudste is nu 1.5 jaar oud en alweer drachtig. Dit lijkt erg goed te worden. Enkele maanden terug heb ik sperma van de stier Egoist besteld, 10 stuks, waarvan ik nog 3 dosis heb. Even afwachten wat dit wordt.

02-05-2007 | Joris v.d. Berg uit Wijhe
wij zijn sinds een paar jaar geleden wat voorzichtig gaan kruisen met Brown Swiss. Wij hebben de proefstier Old Mill Turmoil gebruikt die uit de Amerikaanse top koe Old Mill E Snickerdoodle komt. We hebben er nu 4 pinken en kalveren van en dat lijkt super, wat een benen en frames. We hebben de eerste pinken inmiddels weer drachtig en gebruiken de stier Turmoil weer opnieuw.