Home > Nieuws overzicht
 
   
 Gerelateerde links

 Laatste 5 nieuws items
 
14-12-2022 | BS fokwaarden december 2022

Nieuwkomer van augustus was Volker en hij hield zijn hoge cijfers netjes met de eerste vroege tweedekalfs dochters. Zijn hoogproductieve vaarzen zijn zeer persistent en beschikken over beste lang en vast aangehechte uiers en goede benen. Ze zijn eerder breed dan hoog met veel inhoud en hebben tevens brede kruizen.  Volker vererft veel melk met een goede uiergezondheid.

Hoogste nieuwkomer deze draai is Sidence (Sinatra x Cadence x Huxoy). Hij vererft veel melk met correct exterieur. Ook de fitness cijfers zijn goed, waarmee hij als echter allrounder binnenkomt.  Sidence heeft nog een beperkt aantal dochters in het begin van de vaarzenlijst.

Vasary (Vassli x Juleng x Hucos) is ook een zeer interessante nieuwkomer. Naast een mooie melkplas vererft hij een hoog vetgehalte. Zijn brede diepe dochters hebben zeer goede uiers en benen en beschikken over iets meer conditie. Ze melken vlot en hebben een goede uiergezondheid. Vasary heeft aAa code 516342 en is zeer geschikt om mee te kruisen. Hij zal nieuw op onze stierenkaart verschijnen, net als Davinci. Hij komt uit een familie met torenhoge  producties. Zijn moeder Faith sloot 6 lijsten af met gemiddeld 13,587 kg melk met 3,84 % vet en 3,72 % eiwit. Zijn oma kalfde 5x en gaf gemiddeld over 4 lijsten 13.194 kg melk! Met zijn eerste dochters al in de 3e lactatie steeg hij voor celgetal, vruchtbaarheid en levensduur. Zijn productie bleef daarbij zeer goed op peil met positieve gehalten. Davinci laat dan ook nergens steken vallen heeft aAa code 423615


Goed nieuws was er deze draai ook voor zijn halfbroer Dorian. Ook zijn dochters stijgen richting de 3e lactatie mooi door en blijven lang lopen. Hij steeg naar nu 121 levensduur dankzij een goede vruchtbaarheid en zeer hoge uiergezondheid. Dorian vererft positieve gehalten en is een uitmuntende uiervererver.

Jakarta heeft eveneens 3e kalfs dochters in zijn fokwaarde en hield zijn productiecijfers precies gelijk. Hij is een van de beste allrounders op de kaart en zeer populair dankzij zijn goede exterieur, levensduur en fitnesscijfers.

Krachtpatser Hamburg geeft sterke koeien die gezond oud worden. Hamburg stamt dan ook uit een lijn met hoge levensproducties: zijn moeder kalfde inmiddels 8 keer en zijn oma 10 keer. Hij fokt eerder kleine koeien met passende breedte en correcte uiers. Hij vererft een mooie plas melk, een vlotte melkbaarheid (113), rustig karakter (111) , goede uiergezondheid en een zeer hoge vruchtbaarheid (119). Al met al goed voor een levensduur fokwaarde van 127 ND! Zijn aAa code is 534612.

Allrounder Posch bleef deze draai stabiel. Hij vererft laatrijpe middelgrote koeien met goede verhoudingen en toch + 669 kg melk met positief eiwit. In uiergezondheid, vruchtbaarheid en levensduur laat hij geen steken vallen: een allrounder op topniveau.

Wie een allround pinkenstier zoekt met beste gehalten is bij Helau aan het juiste adres. Zijn dochters zijn inmiddels eind 2e lijst/begin 3e lactatie en stijgen prima door in productie. Ze beschikken daarbij over correcte iets lichtere frames, zeer goede uiers en sterk beenwerk.LAATSTE NIEUWS
Datum Titel
07-12-2023 BS fokwaarden december 2023
26-07-2023 Duitse Verdi en Jucator aan kop in Italie
14-12-2022 BS fokwaarden december 2022
11-08-2022 Brown Swiss fokwaarden augustus 2022
19-04-2022 200.000 kg voor Brown Swiss koe!
 
Oud(er) nieuws bekijken? Bekijk het Archief >